blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG danielqa
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
danielqa



Sharingan
pridal danielqa 20.9. 2008 o 14:27

Sharingan

 

Sharingan je kekkei genkai (dedičná schopnosť) klanu Uchiha.

Schopnosť Sharinganu je zkopírovanie a zapamätanie si techník, ktoré užívateľ vidí. Dokáže zkopírovať genjutsu, ninjutsu a taijutsu s dokonalou presnosťou. Jediná vec, ktorú Sharingan nezkopíruje je kekkei genkai.

Sharingan tiež dovoľuje sledovať neuveriteľne rýchle objekty a predpovedať ich pohyb. Táto schopnosť je založená hlavne na skúsenosti jednotlivca, neskúsený užívateľ teda nevie plne využívať Sharingan.

Plne vyvinutý Sharingan (záleží na skúsenostiach používateľa), môže sledovať aj tie najrýchlejšie objekty, aj keď sám nevie dosiahnuť podobnú rýchlosť.

Ďalšia schopnosť Sharinganu je hypnóza, ktorá umožňuje užívateľovi vsugerovať myšlienky a pohyby. Táto schopnosť spojená s ostatnými schopnosťami Sharinganu umožňuje užívateľovi napodobňovať protivníkove pohyby a dokonca ich robiť skôr než protivník. Sharingan môze byť preoperovaný (ako v prípade Kakashiho senseia), ale bere používateľovi veľké množstvo energie. Najmenej energie bere Sharingan členom Uchiha klanu.

 

Mangekyou Sharingan

 

Mangekyou Sharingan je vyššia forma Sharinganu. U každého užívateľa vyzerá Mangekyou Sharingan ináč, ani jeden sa nepodobá normálnemu Sharinganu. Tí, ktorý sú dostatočne silný aby ho získali, musia urobiť veľkú obeť. Napríklad Itachi zabil svojho najlepšieho priateľa a člena Uchiha klanu, Shisui Uchihu. S Mangekyou Sharinganom môže Itachi používať dve najsilnejšie jutsu Uchiha klanu: Tsukuyomi (neuveriteľne silné genjutsu) a Amaterasu (ninjutsu, ktoré dokáže prepáliť aj ten najtvrdší kov). V histórii Uchiha klanu je len niekoľko málo osôb, ktoré ovládali Mangekyou Sharingan. Teraz sú známi iba dvaja ľudia, ktorý ho dokážu používať, Kakashi Hatake a Itachi Uchiha.



Prístupov 2919
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Sťahovanie blogu
[ 5.1.2009] (príspevkov 6)
Omaľovánky
[ 2.1.2009] (príspevkov 3)
Pár riadkov o mne
[ 1.1.2009] (príspevkov 0)
Wallpapers
[ 31.12.2008] (príspevkov 6)
Happy New Year!
[ 31.12.2008] (príspevkov 0)
Tvoje japonské meno
[ 22.12.2008] (príspevkov 16)
Naruto hry
[ 14.12.2008] (príspevkov 0)
Ino Gallery
[ 10.12.2008] (príspevkov 1)
Sakura cosplay
[ 25.11.2008] (príspevkov 2)
Ino Yamanaka
[ 15.11.2008] (príspevkov 0)